Chipsek terén szigorúan egészségtudatos vagyok, nem eszem szemetet! De hajlandó vagyok kompromisszumra, és ennek jeleként megosztok Veletek egy "majdnem" receptet.
Egyik este nagyon megkívántam valami sós nasit, és csak egy dolog számított: lehessen csípős szósszal enni. Rögtön a mozis nachos jutott eszembe, a hűtőben pedig volt néhány tortilla lap, így hát nekiláttam. Ollóval kis háromszögekre vágtam, tepsire tettem és bevágtam a sütőbe. Majd mint aki jól végezte dolgát, kimentem a konyhából...
Ez lett az eredmény. Így ha azt nem is osztom meg Veletek, hogyan készítsetek házilag tortilla chipset, a salsa szósz receptjét elárulom. Chips híján sóspereccel ettem, ami azért nem volt egy gourmet vállalkozás.
A salsa szószhoz először olíva olajon megfuttatom a kis darabokra vágott fokhagymát és hagymát, majd egész paradicsomos paradicsomkonzervet öntök hozzá. Néha sárga koktélparadicsomot is dobok bele, mert friss íze és szép színe van. Főzés közben a paradicsomokat fakanállal szétnyomkodom, de hagyom, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is (...ugyanis ha lenne chipsem, akkor tök jó dolog lenne kikanalazni vele a paradicsomdarabkákat). A legjobb a jalapeño paprika lenne, de általában az általunk savanyúságnak eltett hegyes paprikát használom, amit karikára vágok és a szószba dobom. Ízlés szerint cukrozom, hogy ne legyen túl paradicsomos, majd vegetával, sóval, borssal, házi fűszerkeverékkel - ez kakukkfüvet és koriandert is tartalmaz - és (sok) chilipehellyel ízesítem. A végén egy kis liszttel szoktam besűríteni, hogy könnyebben menjen a mártogatás. Nagyon fincsi!
A házi tortilla chips recepteket 'kezdő szakácsnő' jelige alatt várom.
![]() |
Hogyan ne készíts tortilla chipset :( |
Ez lett az eredmény. Így ha azt nem is osztom meg Veletek, hogyan készítsetek házilag tortilla chipset, a salsa szósz receptjét elárulom. Chips híján sóspereccel ettem, ami azért nem volt egy gourmet vállalkozás.
A salsa szószhoz először olíva olajon megfuttatom a kis darabokra vágott fokhagymát és hagymát, majd egész paradicsomos paradicsomkonzervet öntök hozzá. Néha sárga koktélparadicsomot is dobok bele, mert friss íze és szép színe van. Főzés közben a paradicsomokat fakanállal szétnyomkodom, de hagyom, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is (...ugyanis ha lenne chipsem, akkor tök jó dolog lenne kikanalazni vele a paradicsomdarabkákat). A legjobb a jalapeño paprika lenne, de általában az általunk savanyúságnak eltett hegyes paprikát használom, amit karikára vágok és a szószba dobom. Ízlés szerint cukrozom, hogy ne legyen túl paradicsomos, majd vegetával, sóval, borssal, házi fűszerkeverékkel - ez kakukkfüvet és koriandert is tartalmaz - és (sok) chilipehellyel ízesítem. A végén egy kis liszttel szoktam besűríteni, hogy könnyebben menjen a mártogatás. Nagyon fincsi!
A házi tortilla chips recepteket 'kezdő szakácsnő' jelige alatt várom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése