Hihetetlen sikernek örvend ez a sokáig mellőzött növény. Szinte úgy érzem, hogy a csapból is csicsóka folyik. Na jó, onnan nem, de a főzőműsorok, a gasztroblogok sőt még egyes férfimagazinok (ez nem vicc, az öcsém egyik újságjában receptet is olvastam az elkészítésre) mind arra buzdítanak, hogy használjuk bátran a "szegények burgonyáját", mert egészségesebb és táplálóbb, mint a krumpli. Ha valaki bővebben szeretne tájékozódni csicsóka-ügyben, akkor menjen fel a csicsóka.hu-ra, mert hogy ilyen is létezik.
Tudom, hogy nagyon mainstream, de mi is vettünk, mert hát nem maradhatunk le a csicsókaőrületről. Persze Anya azért annyira nem konform, hogy a receptek által ajánlott krémlevest, mártogatóst vagy köretet készítse belőle, inkább egészben a húslevesbe teszi. Nagyon finom, édeskés ízű, harmonizál a többi zöldséggel és a főtt hússal. Igazából olyan, mintha krumplit főznénk a levesbe, csak kevésbé hizlal (ha ez bárkinek számít az amúgy is kiadós húsleves mellett).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése